Flyg från Göteborg Landvetter till San Francisco internationella flygplats

Useful information about the flight från Göteborg Landvetter till San Francisco internationella flygplats

På upptäcksfärd i San Francisco

Kaliforniens hamnstad San Francisco förknippas över hela världen med Golden Gate-bron och fängelseön Alcatraz. Men även Chinatown, shoppinggatan Lombard Street, muséerna och kabelspårvagnarna är starkt kopplade till denna stad. Den av viktoriansk och modern arkitektur präglade staden med smeknamnet “Belle of the Bay” fascinerar med tradition, kulturell mångfald och en tolerant livsstil.

Bästa restid

San Francisco kan man besöka året om. Den kaliforniska metropolen på den norra delen av halvön med samma namn är känd för sina många kulturella händelser, som till exempel komedifestivalen San Francisco Sketchfest i januari. I juni får oss hippiefestivalen Haight Ashbury Street Fair att minnas flower-power-eran med sin livemusik, mat och sina långa frisyrer. 

I juni går LGBT Pride Parade av stapeln, en av världens största gatufester för homosexuella.

Tips innan avfärd

För att få besöka USA upp till 90 dagar måste man före inresa i landet ansöka om ett resetillstånd via ESTA. Väl på plats bör man tänka på att alltid betala 20 % i dricks. För en öl ger man i vanliga fall en dollar i dricks. Det är också bra att veta att priserna ofta är exklusive moms. Dessutom bör man hålla sig till de stränga alkohol- och nikotinregler som gäller. San Francisco är stolt över att ses som världens hippie-huvudstad. Kaliforniens fjärde största stad rymmer också mycket andlighet och är hem för den så kallade beat-generationen, som bland annat representeras av kända författare som Jack Kerouac.

Tidsskillnaden är -9 till CET (centraleuropeisk tid).

Flera sätt att ta sig till centrum

En direkt tågförbindelse till San Francisco bjuder kollektivtrafiken BART (Bay Area Tapid Transit) på. Men även vissa SamTrans-busslinjer åker till innerstaden. Därtill hör bland annat linje KX samt busslinjerna 292, 397 och 398. Taxi är ej att rekommendera, då det är riktigt dyrt.


Att bo på hotell är dessvärre också dyrt i San Francisco, särskilt under högsäsong. I regel bör man räkna med priser från 50 dollar per person och natt. Billigare alternativ är förstås hostels med priser från 25 dollar per person och natt.

Flyginformation Göteborg-Landvetter - San Francisco internationella flygplats
Flyguppgifter Göteborg-Landvetter - San Francisco internationella flygplats
  • Avstånd: 8617 km