Flyg från Stockholm Arlanda till Dubai

Useful information about the flight från Stockholm Arlanda till Dubai

Dubai – som taget ur Tusen och en natt

Annorlunda, exotiskt, lyxigt och en spännande mix av traditionellt och modernt. Dubai bjuder på en extraordinär reseupplevelse. Ökenstaten har blivit ett riktigt omtyckt resmål och är mer efterfrågad än någonsin tidigare. Här följer några tips som gör din vistelse riktigt lyckad.

Bästa restid

Temperaturen är skönast mellan oktober och april, mellan 25 och 35 grader. Resten av året stiger temperaturen upp emot hela 45 grader.

De islamiska helgdagarna är lite rörliga, men helt fast är framför allt den andra december, som är nationaldagen och dagen när man bryter fastan efter Ramadan, alltid i den nionde månaden enligt den islamiska kalendern. Denna varierar dock, eftersom den islamiska kalendern riktar sig efter månens position.

Bra att veta

Om man reser till Dubai under Ramadan, fastemånaden, måste man anpassa sig efter vissa förhållningssätt. Det är till exempel förbjudet att under fastemånaden äta eller dricka offentligt mellan solens upp- och nedgång. Till och med tuggummi är tabu. Man ska också undvika att visa för mycket ömhet under denna tid. Att förolämpa profeten Mohammed eller religionen islam är naturligtvis också förbjuet.

Att äta på restaurang eller i ett köpcentrum är hyfsat prisvärt, lokala livsmedel kostar ungefär som hemma, men alkoholen är dyrare, liksom europeiska produkter, då importtull måste betalas för dessa. Elektroniska apparater kan man dock hitta till lägre priser än hemma, eftersom man inte behöver betala lika mycket tull för dessa.

Ankomst och boende

Efter ankomst till flygplatsen kan man ta sig till centrum med den röda tunnelbanelinjen från terminal ett och tre. Gröna linjen åker från terminal 2. Bägge linjerna kör lördag till torsdag mellan kl 6 och 23, fredag från kl 13 till kl 24. Den som föredrar buss kan välja mellan linjerna 4, 11, 15, 33 och 44. Priset beror på hur många zoner man åker, man betalar ungefär 4 AED för en zon, för två zoner runt 6 AED och tre zoner kostar omkring 8,50 AED. Den röda biljetten lönar sig speciellt för turister. Den gäller i hela 90 dagar för max tio resor. Kollektivtrafiken i Dubai är relativt billig. En biljett med buss eller tåg kostar runt 4 AED per resa, med den röda biljetten betalar man bara hälften. Taxi är dyrare, men jämfört med priserna i Sverige ändå låga på grund av det låga bensinpriset.

Att övernatta i Dubai kostar ungefär 120 AED per natt. Ett trestjärnigt hotell ligger på runt 340 AED per natt och person.

Flyginformation Stockholm Arlanda - Dubai
Flyguppgifter Stockholm Arlanda - Dubai
  • Längd flygning: min. 06:20 / max. 06:55
  • Avstånd: 4790 km
  • Flyg per vecka: 24
  • Längd returflyg: min. 06:45 / max. 07:30