Flyg från Stockholm Arlanda till Istanbul

Useful information about the flight från Stockholm Arlanda till Istanbul

Istanbul

Istanbul är en livlig, pulserande stad. En riktig besöksmagnet, som fascinerar med sina helgdagar, färgstarka basarer och historiskt intressanta platser.

Tips inför resan

Istanbul, Turkiets mest befolkningstäta stad, besöker man bäst i maj till oktober. Om man är nyfiken på landets intressanta kultur har man goda möjilgheter att få veta mer på de turkiska helgdagarna. Den 19 maj firas Atatürk-dagen och den 29 oktober infaller nationaldagen. Dessutom firas varje år en stor operafest och ramadan, förstås.

Värt att tänka på

Man behöver inget visum för att besöka Turkiet, så länge man inte planerar att stanna längre än 90 dagar. Det räcker att man kan identifiera sig med legitimation. Det rekommenderas att man vaccinerar sig mot hepatit A, tyfus, stelkramp och difteri, men det är inget måste. Bra att veta är att man inte ska ta med sig natur- och kulturföremål hem som till exempel stenar från stranden. Utförsel och handel med dessa föremål är förbjudet enligt turkisk lag. 


Undvik också att handla på de traditionella turkiska marknaderna, då priserna där är höga.

För snabbmatsälskare är Turkiet ett eldorado. Snacks kan man få för 2 TRY, en kebab för 8 TRY och en öl för endast 6 TRY. Fisk är däremot förhållandevis dyrt.


Tänk på tidsskillnaden! Turkiet ligger en timme före oss.

På plats

Från flygplatsen tar man sig till centrum med spårvagnen M1 till Aksaray. Biljetten kostar runt 4 TRY. Det finns också en expressbuss från transportföretaget HAVATAŞ, som kör två gånger i timmen (förutom på natten mellan klockan ett och fyra) och kostar ungefär 11 TRY. En taxi till centrum kostar kring 60 TRY.

Att övernatta på hotell kostar från 30 TRY och uppåt. Det finns gott om övernattningsmöjilgheter i stadsdelen Eminönü.

Bland Istanbuls många sevärdheter är bland annat den blå moskéen och den stora basaren värda att nämnas. I stadsdelen Beyoğlu finns det också gott om övernattningsmöjligheter. Där kan man även besöka Taksim-platsen och İstiklâl Caddesi. Värda ett besök är också prinsessöarna, där bara häst och vagn kör, inga bilar.

Att ta sig fram

I Turkiet finns många prisvärda alternativ inom kollektivtrafiken. Man kan välja mellan buss, spårvagn, minibuss, färja och tunnelbana. En bra idé är att köpa Istanbulkortet, ett chipkort som man kan ladda. Att ta sig fram med taxi är inget prisvärt alternativ, även om det är billigare än hos oss.

Flyginformation: Stockholm Arlanda - Istanbul

Cheapest outbound flight from 612,00 kr
Längd flygning min. 03:30 / max. 03:35
Längd returflyg min. 03:35/ max. 03:40
Avstånd 2212 km
Flyg per vecka 24
Avreseflygplats Stockholm Arlanda (ARN)
Ankomstflygplats Istanbul New Airport (IST)
Resmål Land Turkiet
Alternative flights to Istanbul