Flyg från Stockholm Arlanda till Moskva

Useful information about the flight från Stockholm Arlanda till Moskva

Moskva

Kreml och Röda torget, det är vad många associerar med Moskva. Metropolen med 15 miljoner invånare är en port till Ryssland och fascinerar med en alldeles unik blandning av hundraåriga gamla traditioner, sevärdheter av världsklass och rysk melankoli. Samtidigt är det en av Europas modernaste storstäder, som helt vänt sig bort från kommunismen efter Sovjetunionens fall. Idag tar miljontals människor från hela världen ett av de många flyg som går till Moskva och upptäcker den ryska huvudstadens härliga mix av gammalt och  nytt.

Sevärdheter

Moskva, det är historia och kultur i ett! Staden bjuder på såväl katedraler och ortodoxa kyrkor som palats och kulturella skatter. Till de viktigaste och mest betydelsefulla sevärdheterna hör helt klart Röda torget med Lenins mausoleum och Vasilijkatedralen med de berömda, färgglada tornen, som blivit kännetecken för hela Ryssland.

Kreml, där Rysslands makt sitter samlad, ligger alldeles i närheten och är också värt ett besök. Dessutom lönar det sig ta en titt på rustkammaren med sina många intressanta utställningsobjekt om stadens historia. Tretjakow-galleriet med sina över 100 000 konstverk från konstnärer som Marc Chagall samt ryska ikoner från de senaste århundradena får man inte missa, samma sak gäller för Puschkin-muséet som bjuder på verk från impressionister som Cézanne, Monet och Renoir samt målningar av Rembrandt och Picasso. Bara det är egentligen värt en resa till Moskva, särskilt för konstintresserade.

Ankomst

Moskva är gammalt och nytt på samma gång. Staden visar gärna upp sin historia, samtidigt som den fullständigt lever här och nu. Denna spännande mix bjuder på något för varje smak. Många flygbolag erbjuder billiga flyg till Moskva och resan dit tar ca två timmar från Stockholm. I den ryska huvudstaden finns allt från spännande historia till lyx och flärd - denna mångfacetterade stad vill du inte missa!

Flyginformation: Stockholm Arlanda - Moskva

Cheapest outbound flight from 3 054,00 kr
Outbound and return from 7 371,00 kr
Längd flygning min. 02:05 / max. 02:15
Längd returflyg min. 02:20/ max. 02:50
Avstånd 1242 km
Flyg per vecka 22
Avreseflygplats Stockholm Arlanda (ARN)
Ankomstflygplats Moskva (MOW)
Resmål Land Ryssland
Alternative flights to Moskva
Flight destinations with a similar price