idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight från Stockholm Arlanda till Prag

Prag

På grund av det kalla kriget var det under en lång tid svårt eller rentav omöjilgt att besöka Prag. Sedan 90-talet har pragborna satsat mycket på att försköna sin stad, vilket gör att den idag återigen blommar - inte bara tack vare den vackra arkitekturen. Denna pärla i östra Europa bjuder på historia i varje gatsten. Utöver muséer och teater finns här också ett pulserande nattliv.

När bör jag besöka Prag?

I Prag och hela Tjeckien råder inlandsklimat. Överlag passar vår och sommar passar bäst för en storstadssemester. Det kan dock löna sig att kolla in vad som händer i Prag för tillfället. Sedan östblockets upplösning har Prag blommat upp något oerhört kulturellt, vilket kan göra det svårt för oss turister att välja - Prag bjuder på så mycket! I januari äger en vinterfestival med klassisk musik rum. I februari är det tjeckisk karneval (“Masopust”), i maj och juni är det pragvår med ett flera veckors långt musikprogram och på hösten bjuds det på vinfest ("Vinohradské vinobraní") i september. 

Upplev Prag på bästa sätt

Prag är fortfarande relativt billigt. Det gäller både för transport, mat och nattliv. Att handla livsmedel är också billigt. Ibland är priserna upp till hälften av vad vi är vana vid. Tjeckien har sin egen valuta, tjeckiska kronor (CZK), så se till att växla ordentligt inför avfärd. Tyvärr finns i Prag, liksom i många storstäder, både bedragare och ficktjuvar på gatorna, det är alltså bra att ha lite uppsikt och koll på sina värdesaker.

Övernattning och kollektivtrafik

Prag erbjuder ett flertal enkla vandrarhem och hotell till en billig penning. Man kan alltså gott unna sig ett boende i en högre klass än vanligt. Om man vill bo riktigt originellt bokar man boende på ett så kallat “Botel”, ett skepp som gjorts om till hotell. Dessa är dock lite dyrare och kostar runt 1 600 CZK per natt och person. Ett trestjärnigt hotell ligger på drygt 500 CZK.

Det är att rekommendera att ta sig fram kollektivt, eftersom taxipriserna är relativt höga och man ibland också blir lurad i och med att taxiföraren inte tar den närmaste vägen. Ett tredagarskort kostar med kollektivtrafiken drygt 300 CZK. Barn upp till sex år åker gratis. För det mesta behöver den vuxne inte heller betala om barnet är under tre år.

Flyginformation Stockholm Arlanda - Prag
Billiga direktflyg
Flyguppgifter Stockholm Arlanda - Prag
  • Längd flygning: min. 01:55 / max. 02:00
  • Avstånd: 1088 km
  • Flyg per vecka: 10
  • Längd returflyg: min. 01:55 / max. 02:00