Flyg från Stockholm Arlanda till Reykjavik

Useful information about the flight från Stockholm Arlanda till Reykjavik

Reykjavik - en oförglömlig upplevelse

Om du inte har några större problem med ett lite kyligare klimat och är sugen på en extraordinär upplevelse - då är Islands huvudstad helt rätt för dig.

Den unika naturen påminner särskilt på vintern om ett riktigt sagoland. Reykjavik bjuder dessutom på ett flertal muséer samt många intressanta byggnadsverk, som till exempel den imponerande Hallgrimskyrkan och konserthuset vid hamnen.

Bästa restid

Sommartemperaturen ligger runt 15 grader, man får dock räkna med regn. Om man föredrar en aktiv semester kan vi rekommendera att besöka staden mellan juni och september. Från slutet av september kan man beskåda det berömda norrskenet.

I Reykjavik finns det ett flertal helgdagar och evenemang spridda över hela året, t ex den väldigt omtyckta kulturfestivalen “Menningarnótt“ (första söndagen efter den 18 augusti), som bjuder på flera konserter och fyrverkerier. Runt den 6 januari kan man också gärna besöka staden, då firar nämligen islänningarna den sista juldagen med lägereldar, parader och fyrverkerier.

Tips innan avfärd

Det är dyrt att vistas på Island. Särskilt alkohol är riktigt dyrt. Däremot kan det vara hyfsat prisvärt att gå på restaurang. Värt att rekommendera är att göra en utflykt med hyrbil till termalbadet den blå lagunen, som ligger mellan Reykjavik och den internationella flygplatsen Keflavik. Ibland bjuder ön på lätta jordbävningar och åska, men de är i regel helt ofarliga.

Kollektivtrafik och övernattning

Från flygplatsen Keflavik kör flygbussen “Flybus” in till Reykjaviks centrum, en tur som tar cirka 45 minuter. Man kan också ta stadsbuss nr 55, som kör nio gånger om dagen och kostar 1 680 isländska kronor.

Kollektivtrafiken utgörs av gula stadsbussar. Ett dagskort kostar runt 1 500 ISK och köps med fördel i automat, eftersom man får betala lite mer hos busschauffören. Om du köper Reykjaviks City Card får du rabatt på ett flertal attraktioner, i butiker och på restauranger. Annars kan man lätt ta sig fram till fots i huvudstaden. Taxi bör undvikas, då det är riktigt dyrt.

Att övernatta i Reykjavik kostar från ca 3 000 ISK per natt och person. Om man ger sig ut lite utanför staden kan man hitta billiga campingplatser. Under högsäsongen (sommarmånaderna) får man räkna med betydligt högre priser, då kostar en övernattning på ett trestjärnigt hotell från 8.100 ISK per natt.

Flyginformation: Stockholm Arlanda - Reykjavik

Cheapest outbound flight from 689,00 kr
Längd flygning min. 03:10 / max. 03:25
Längd returflyg min. 03:05
Avstånd 2107 km
Flyg per vecka 9
Avreseflygplats Stockholm Arlanda (ARN)
Ankomstflygplats Reykjavik, alla flygplatser (KEF, RKV) (REK)
Resmål Land Island