Flyg från Stockholm Arlanda till Toronto

Våra billigaste erbjudanden på flyg från Stockholm Arlanda till Toronto

Här kan du jämföra billiga flyg från Stockholm Arlanda (ARN) till Toronto (YTO) för enkel- eller returresor. Följande erbjudanden söktes efter och hittades på idealo under de senaste dagarna. Du kan också starta din egen flygsökning till Toronto. Priser och tillgänglighet kan ändras när som helst.

Useful information about the flight från Stockholm Arlanda till Toronto

Toronto

Toronto är Kanadas största stad och ligger vid Ontariosjön, inte långt från Niagarafallen. Här finns många skyskrapor att beskåda och kustlinjen är mäktig med sina imponerande dalar, som uppstått genom de många floder som mynnar in i staden. Språket som talas är till största delen engelska.

En kulturfest - året runt

Vädermässigt är den bästa restiden från maj till oktober. I slutet av maj firas “Victoria Day” med ett stort fyrverkeri. Den första juli är Kanadas nationaldag, som firas med både parader, uppvisningar från militären och festivaler. I början av juli bjuder Toronto på en teaterfestival samt “Beaches International Jazz Festival”, vilken omfattar en rad konserter vid vattnet. Därefter är det dags för Nordamerikas största karibiska karneval som lockar upp till två miljoner besökare varje år. Lägg till detta en ölfestival som också äger rum på sommaren och du har garanterat något för varje smakriktning!

Inför resan

Det är inga problem att få inresetillstånd till Toronto, det får man direkt vid ankomst. Giltighetstiden är upp till sex månader. Bra att veta innan man åker till staden är att reglerna för alkoholkonsumtion kan uppfattas som ganska stränga. Man får bara köpa alkohol i vissa affärer och i restauranger och man får inte dricka var som helst på offentliga platser och i närheten av förare. Men det är vi ju vana vid hemifrån. Röka får man inte heller göra överallt och cigaretter är dyra. Överlag är priserna i Kanada rätt så höga. För en varm måltid får man räkna med att betala ungefär 15 CAD, en läsk kostar runt 2 CAD.

På plats

Att övernatta på ett enkelt guesthouse eller vandrarhem kostar runt 35 CAD per natt. Man kan också övernatta billigt på studenthem. Trestjärniga hotell kostar runt 70 CAD per person och natt.

Det finns goda förbindelser från flygplatsen. Expresståget Union Pearson kör från flygplatsen till centrum på ungefär 25 minuter, det kostar knappt 30 CAD. Ungefär lika lång tid tar det med en taxi, men resan kostar det dubbla. Det finns också en busslinje som kör från flygplatsen till stan, linje 192 från Toronto Transit Commission. Överlag är lokal- och regionaltrafiken väl utbyggd med både tunnelbanor, lokaltåg, bussar och spårvagnar. En enkel resa med lokaltrafiken kostar från 3 CAD. Biljetter köpes i tunnelbanan eller på andra särskilda försäljningsställen.

Ett absolut utflyktsmåste är naturligtvis Niagarafallen. Men även ett besök i fritidsparken “Canada’s Wonderland” är att rekommendera. För naturälskare är alla fina öar runt staden en höjdpunkt, dit kommer man med färja eller vattentaxi.

Flyginformation: Stockholm Arlanda - Toronto

Avstånd 6310 km
Avreseflygplats Stockholm Arlanda (ARN)
Ankomstflygplats Toronto (YTO)
Resmål Land Kanada
Flight destinations with a similar price