Flyg från Stockholm Arlanda till Wien

Useful information about the flight från Stockholm Arlanda till Wien

Wien 

Österrikes huvudstad och kulturmetropol Wien lockar varje år många besökare från hela världen. Från det kända pariserhjulet på Wiener Prater har man en fantastisk utsikt över staden och i de många kaffehusen och caféerna får smaklökarna definitivt sitt.

Wien - lika magiskt sommar som vinter

Lagom till årets inledning i januari kan musikvänner uppleva Wiens symfoniorkester framföra nyårskonserten. I februari äger den världsberömda Operabalen rum. I juni får alla konstkännare sitt lystmäte under Wiener Festwochen, då det bjuds på konserter, opera och teater för varje smak.

Från Mozart till Sachertårta

I Hofburg har besökarna möjilghet att beskåda Karl den stores krona och den heliga lansen. När man är i Wien får man absolut inte missa att besöka ett kaffehus och äta den världsberömda Sachertårtan. För den som är hungrig på något annat än sött rekommenderar vi en Wiener Schnitzel. Kultur- och historieintresserade bör kolla in Mozarts grav, som finns under den före detta Sankt Marxer-kyrkogården, som idag är ett parkeringshus.

Hotell och kommunikationer

För cirka 4,50 euro når man centrum från flygplatsen på ungefär 25 minuter med pendeltåget S7. Något snabbare (ungefär en kvart) tar man sig till centrum med CAT City Airport Train som kostar runt 12 euro. Jämfört med taxi är kollektivtrafiken billig och dessutom lätt att förstå sig på. Dessutom kommer man för det mesta fram fortare med tunnelbanan än om man sätter sig i en taxi.

Ett väldigt enkelt hotellrum går att hitta från 15 euro per natt och person. Om man är ute efter lite mer komfort får man betala från 70 euro per natt och person.

Flyginformation: Stockholm Arlanda - Wien

Längd flygning min. 02:10 / max. 02:15
Längd returflyg min. 02:20
Avstånd 1288 km
Flyg per vecka 17
Avreseflygplats Stockholm Arlanda (ARN)
Ankomstflygplats Wien-Schwechat (VIE)
Resmål Land Österrike
Alternative flights to Wien
Flight destinations with a similar price