Flyg från Stockholm Arlanda till Alicante

Våra billigaste erbjudanden på flyg från Stockholm Arlanda till Alicante

Här kan du jämföra billiga flyg från Stockholm Arlanda (ARN) till Alicante (ALC) för enkel- eller returresor. Följande erbjudanden söktes efter och hittades på idealo under de senaste dagarna. Du kan också starta din egen flygsökning till Alicante. Priser och tillgänglighet kan ändras när som helst.

Useful information about the flight från Stockholm Arlanda till Alicante

Alicante

Den spanska hamnstaden Alicante lockar med sin fina sandstrand och många historiska sevärdheter besökare från hela världen. Staden har blivit ett väldigt populärt resmål med sin intressanta historia och kultur. Inte undra på - man kan dessutom äta och dricka riktigt gott här!

Behagligt klimat året om

Även om högsäsongen i juli och augusti lockar till sig flest besökare, både från Spanien och övriga världen, är Alicante tack vare sitt milda klimat ett populärt resmål året om. Den 19-24 juni firas den helige Johannes med ett flertal eldar. Festen handlar om att fira övergången från vår till sommar och ska samtidigt hylla eldens kraft.

På festivalen för morer och kristna (Moros y Cristianos), som ska påminna om de stora slagen mellan kristna och araber på 1100-talet, förvandlas hela stan till en stor teaterscen och de historiska slagen återskapas. Kostymerna är hänförande.  

Innan avfärd

I Alicante är priserna ungefär som här hemma. Ibland kan man shoppa och äta billigt, särskilt på veckomarknaderna, men överlag är priserna desamma. Du får en helt ok måltid på restaurang för runt 80 kr och ett glas öl för cirka 15-20 kr. Missa inte Alicantes specialiteter Paella och den ljuvliga Turrón, en sorts ljus nougat. 

Flyg till Alicante

Från flygplatsen dröjer det cirka 20 minuter in till centrum och biljetten kostar runt 40 kronor. Från flygplatsen kan man också lätt ta sig till de omtyckta semestermålen Benidorm, Torrevieja och Murcia. Med Taxi till Alicante får du räkna med att betala 250-300 kronor.

En övernattning i ett flerbäddsrum går på ca 150 kronor. Föredrar du ett trestjärnigt hotell får du betala 400 kronor och uppåt.

En enkel biljett med stadsbussen kostar runt 15 kronor, taxi är betydligt dyrare

Flyginformation: Stockholm Arlanda - Alicante

Outbound and return from 220,84 kr
Längd flygning min. 03:55 / max. 04:00
Längd returflyg min. 03:55/ max. 04:05
Avstånd 2714 km
Flyg per vecka 14
Avreseflygplats Flygplats Stockholm Arlanda (ARN)
Ankomstflygplats Flygplats Alicante flygplats (ALC)
Resmål Land Flyg till Spanien
Alternativa vägar till Spanien
Alternative flights to Alicante
Flight destinations with a similar price