idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight från Stockholm Arlanda till Manchester

Manchester

Manchester, vars historia går ända tillbaka till romartiden, bjuder på gallerier, muséer och en mängd andra arkitektoniska sevärdheter. Staden lockar kulturintresserade från hela världen.

Bästa besökstid

Manchester lämpar sig bäst för ett besök mellan juni och september. Dock får man räkna med att det kan regna, det gör det över hela året. Manchester bjuder på ett antal tillställningar, som man bör ta hänsyn till när man planerar sin resa. Bland annat “Manchester Jazz Festival”, från slutet av juli till början av augusti och “Manchester Literature Festival”, i september/oktober.

Innan avresa

Manchesters muséer är definitivt värda ett besök. Och det kostar ingenting att gå in! Att vistas i Manchester är annars relativt dyrt. Var beredd att betala upp emot 50 % mer för ett restaurangbsök än vad du är van vid hemifrån. Ett prisvärt mål mat på en enkel restaurang går på ungefär 11 pund. En öl kostar drygt 3 pund. Cigaretter är också väldigt dyra.

På plats

Snabbaste sättet att ta sig från flygplatsen till centrum är med tåget. En resa till Manchester Piccadilly går på knappt 5 pund och tar ungefär en kvart. Det finns också ett antal olika bussar att välja mellan, samt en spårvagn och flygbussen “National Express”. En tur med flygbussen tar ungefär en halvtimme och kostar drygt 4 pund. Taxi går något fortare, runt 25 minuter, men kostar naturligtvis betydligt mer, upp mot 18 pund.

Övernattning

Att övernatta på ett enkelt vandrarhem kostar ungefär 15 pund per person och natt. På de trestjärniga hotellen kostar en övernattning från 60 pund. Ett alternativ är semesterlägenheter, där priset ligger på ungefär 125 pund. Kollektivtrafiken är väl utbyggd och består av bussar och spårvagnar. En enkel biljett på spårvagnen kostar 1,20 pund. Att åka taxi i centrum kostar mellan 5 och 10 pund. Då är det nästan bättre att ta sig fram till fots. På det sättet ser man ju mer av staden också!

Flyginformation Stockholm Arlanda - Manchester
Billiga direktflyg
Flyguppgifter Stockholm Arlanda - Manchester
  • Längd flygning: min. 02:25 / max. 02:30
  • Avstånd: 1417 km
  • Flyg per vecka: 18
  • Längd returflyg: min. 02:20 / max. 02:25