Genève - Drömstaden vid Genèvesjön

Schweiziska Genève är en stad med hög livskvalitet, vilket också besökare vid Genèvesjön kan åtnjuta. Staden ligger oerhört vackert vid sjön, det världsberömda Mont Blanc och den vackra katedralen, som upplevt många öden. En av stadens viktigaste landmärken är Jet d’eau, en 140 meter hög fontän där Rhône mynnar ut i Genèvesjön. 

...

Att ta sig runt

Från flygplatsen in till centrum tar man sig smidigast med ett gratiståg som tar mindre än 10 minuter. Många hotell erbjuder också gratis skyttelbussar. En övernattning på ett enkelt, trestjärnigt hotell kostar från 135 CHF. Vandrarhem kan man få betydligt billigare, från 25 CHF per natt och person. De flesta hotell erbjuder sina gäster det så kallade “Geneva Transport Card”, som gratis tillträde till kollektivtrafiken under stadsvistelsen. Cykel är också ett trevligt - och billigt - sätt att upptäcka staden på.

...

Genève året om

Genève lönar sig egentligen alltid. Den bästa besökstiden för ett besök vid Genèvesjön och i staden med samma namn är från maj till oktober, så säsongen är lång. Staden, som har gett namn åt hela kantonen, lockar även under den milda vintern många besökare till staden. I juni äger den berömda segelregattan “Bol d’Or” rum och i augusti kan besökare och invånare i staden glädjas åt sommarfestivalen med sina fantastiska fyrverkerier. Den tolfte december bjuder Genève på en traditionell fest med ett historiskt fackeltåg.  

...

Genève 

Genève är en dyr stad. Det lönar sig alltså att ta med allt man behöver för sin resa. Man vill inte behöva handla något i onödan, då ingenting är billigt i Schweiz största stad. Att äta på restaurang går på 20-30 CHF. Läsk är visserligen något billigare än öl, men kostar ändå runt 4 CHF. För den som vill göra en utflykt i bergen är en hyrbil att rekommendera. På så sätt är man flexibel och sparar dessutom lite pengar på dyra åkbiljetter.

...