idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight från Stockholm Arlanda till Barcelona

Barcelona

Barcelona har något för alla. Många sportintresserade åker gärna till den spanska metropolen i nordväst, likaså alla som gillar en levande historia och spännande kultur. Och ett besök i den katalanska huvudstaden lönar sig året runt.

Den 6 januari firas den spanska julfesten El dia de los Reyes magos, de tre vise männens dag. Den 5 januari ställer barnen ut sina gamla skor på fönsterblecket och när de vaknar morgonen därpå ligger där julklappar istället. I februari  (7-13/2) firas nästa stora fest, nämligen karnevalen (Carnival).

Den som åker till Barcelona i augusti bör inte missa gatufesten Fiesta major de Gràcia, då man smyckar gatorna med kreativ konst av allehanda slag för att fira den katalanska kulturen och dess traditioner.

Nästa stora högtid i den katalanska kalendern är den 11 september, då Kataloniens självständighet firas, La Diada de Catalunya.

Klimatet under vår- och sommarmånaderna är perfekt för europeiska besökare, inte för kallt och inte för varmt, utan alldeles lagom.

Det goda Barcelona

Barcelona har något för varje gourmand, även om man får betala lite mer för läckerheterna här än i övriga Spanien. De som vill prova på de lokala specialiteterna bör inte missa Crema Catalana. Denna spanska version av Crème brulée avnjuts bäst tillsammans med ett lätt vin.

Den som inte är ute efter något sött bör prova på en Pan tomaca con Jamón Serrano  - spanskt bröd med härlig serranoskinka, en rätt som bäst intas med en god öl.

Ölen kostar mellan 4 och 5 euro och är - liksom maten i övrigt - lite dyrare i Barcelona än i övriga Spanien. 

Från flygplatsen till centrum

Flygplatsen El Prat ligger ungefär 12 kilometer utanför staden och därifrån kan man åka kommunalt eller med taxi, vilket man vill. Taxi in till centrum kostar ungefär 20 euro. Buss är naturligtvis billigare. För 6 euro kan man åka med buss A1 eller A2 in till stan. Tunnelbana finns också.

Flyginformation Stockholm Arlanda - Barcelona
Billiga direktflyg
Flyguppgifter Stockholm Arlanda - Barcelona
  • Längd flygning: min. 03:25 / max. 03:35
  • Avstånd: 2318 km
  • Flyg per vecka: 11
  • Längd returflyg: min. 03:45 / max. 03:45