Flyg från Stockholm Arlanda till Venedig

Våra billigaste erbjudanden på flyg från Stockholm Arlanda till Venedig

Här kan du jämföra billiga flyg från Stockholm Arlanda (ARN) till Venedig (VCE) för enkel- eller returresor. Följande erbjudanden söktes efter och hittades på idealo under de senaste dagarna. Du kan också starta din egen flygsökning till Venedig. Priser och tillgänglighet kan ändras när som helst.

Useful information about the flight från Stockholm Arlanda till Venedig

Venedig

Venedig är helt unikt. Denna italienska pärla vill vi besöka igen och igen och igen...

Bästa restid

Venedig lämpar sig bäst för ett besök mellan april och oktober. Vartannat år går Biennale di Venezia av stapeln, en av de viktigaste konstutställningarna i världen. I februari firas veneziansk karneval med vackra masker och festligheter. Det inofficiella startskottet går redan 17 dagar före askonsdagen, det officiella 10 dagar innan. Den tredje söndagen i juli reserverar vi åt Festa del Redentore, en fest som firas till minne av att en långvarig pestepidemi äntligen tog slut i juli 1577. Denna fest bjuder på en av världens mest spektakulära fyrverkerishower. I augusti/september är det filmfest på ön Lido i hela elva dagar.

Innan avresa

I Venedig råder - precis som hos oss - rökförbud i allmänna lokaler och i kommunaltrafiken. En regional specialitet heter Fegato alla Fenexiana con Polenta. Prisläget i Venedig är ungefär som i Sverige. Man kan hitta en enklare måltid för cirka 150 kr på restaurang och en öl kostar ca 40 kr. Att handla mat i livsmedelsaffärer kostar ungefär lika mycket som i Sverige.

På plats

Från flygplatsen Marco Polo tar man de blå, privata bussarna från ATVO (linje 35) till Piazzale Roma i centrum. Priset per vuxen ligger runt 80 kronor, tur och retur för 150 kr. Den gula stadsbusslinjen 5 från ACTV kostar lika mycket. Resan tar ungefär 25 minuter. Att åka med vattenbuss “Linea Blu” från “Alilaguna” kostar cirka 150 kr per vuxen och resa, knappt 300 kr för en tur- och returbiljett. Den resan tar drygt en timme. Taxi in till centrum kostar runt 400 kr.

Att bo på ett så kallat guesthouse eller enklare vandrarhem kostar från 250 kr per natt. Trestjärniga hotell kostar från 500  kr per natt och person.

Kollektivtrafiken består av ACTV:s vattenbussar (Vaporetti). En biljett som gäller i 75 minuter kostar cirka 80 kronor. Dagsbiljetter för turister (som också gäller för linjebussarna i Mestre på fastlandet och på ön Lido) kostar 200 kronor, 300 kr för två dagar, 400 kronor för tre dagar och runt 600 kronor för en vecka.

För Venedigs omgivningar och bussarna till och från flygplatsen gäller andra priser. Studentrabatt gäller tills man är 29 år. Gruppbiljetter och biljetter till stränderna, kombinerade biljetter med rabatterade priser för sevärdheter (Carta Venezia), samt biljetter för motorcyklar och cyklar finns också att köpa. Att åka en gondol (Traghettos) till nästa brygga kostar runt 20 kronor. För privat vattentaxi gäller ett fast startpris på cirka 150 kronor, samt ungefär 20 kr per påbörjad minut. Beställningen kostar ungefär 50 kronor extra och på natten kommer ytterligare 100 kronor till priset.

Bagage måste man betala extra för. Startpriset för taxi ligger på mellan 80 och 110 kronor, beroende på veckodag och tidpunkt. Därefter får man räkna med ungefär 20 kronor per kilometer. En tur med gondol kostar knappt 100 kronor.

Och sist - men inte minst - var beredd på många trappsteg när du utforskar gamla stan!

Flyginformation: Stockholm Arlanda - Venedig

Outbound and return from 122,82 kr
Avstånd 1618 km
Avreseflygplats Flygplats Stockholm Arlanda (ARN)
Ankomstflygplats Flygplats Venedig-Marco Polo (VCE)
Resmål Land Flyg till Italien
Alternativa vägar till Italien
Alternative flights to Venedig